По шестой песни:
И поется кондак и икос (или мученичен, аще несть).Стихи́:
Та́мо пре́йде Евпси́хие мече́м:
Иде́же Христос до́йде, и спасе́ние в Кесари́и подаде́.
Святы́й му́ченик Евпсихи́й, бе от Каппадоки́йския страны́, непоро́чно житие́ и ра́зум стяжа́в. Име́яше же любо́вь вели́ку о Христо́ве ве́ре. И име́я жену́ зако́ном бра́чным. Ре́вностию же Боже́ственою разгоре́вся, и от христия́н не́кия пои́м, и разруши́ из основа́ния це́рковь и́дольскую нарица́ющуюся полу́чай , в ню же ве́роваше Иулия́н законопресту́пник, же́ртву приноша́ше ту. И поне́же уве́дено бысть бы́вшее, и в бо́рзе посла́в, всех повеле́ христиа́н свои́х це́рквей лиши́ти и заточи́ти их. Му́ченика же Евпсихи́я я́ко пови́нна бы́вша такова́го де́ла, осуди́ умре́ти мече́м.
В то́йже день свята́го священному́ченика Вади́ма архимандри́та
Стихи́:
Седмь учени́к с Вади́мом посе́чени бы́ша,
И́бо не отбего́ша, я́ко ученицы́ Го́спода своего́.
Той святы́й му́ченик Вади́м, бе от пе́рсскаго гра́да Вифлапа́та, ро́да бога́та и сла́вна. Изво́ли же бы́ти мона́х, и бысть архимандри́т, и мно́га от е́ллин обраща́я к Бо́гу и креща́ше. И ят бысть с седмию́ учени́к его́, и в темни́цу вве́ржен бысть, царю́ Саво́рию пе́рсскому повеле́вшу. И пребы́сть в темни́це четы́ре дни. Посе́м изведо́ша его́ пе́рсяне из темни́цы и со ученики́ его́, и повеле́но бысть Ни́рсе не́коему слузе́ пе́рвое христиа́ну бы́вшу, и убоя́вшуся мук и отве́ргшуся Христа́, свята́го усе́кнути. И ви́дев святы́й Ни́рсу укори́ его́, я́ко не помяну́ воздая́ния бу́дущаго Суда́ и дне, во́ньже возда́ст ему́ Госпо́дь, Его́же отве́ржеся. Сей же трепе́ща, даде́ четы́ре ра́ны мечем свято́му. И та́ко с трудо́м мно́гим предаде́ святу́ю ду́шу свою́ Го́сподеви. Уби́йца же Ни́рса объя́т бысть мно́гими злы́ми, и мече́м сам себе́ погуби́, я́ко во отверже́нии пребы́сть.
В то́йже день па́мять святы́х му́ченик и́же в плене́нии в Перси́де сконча́вшихся
Стихи́:
Во огнеслуже́бней земли́ стражде́, Перси́да,
Христослуже́бный же та́мо [в] главопосече́нии пострада́.
Саво́рию царю́ пе́рсскому в пятьдеся́ть и тре́тие ле́то ца́рства своего́, на гре́ческия страны́ прише́дшу, прия́т град нарица́емый Визади́н, и поби́в я́же в нем во́ины, и могу́щыя ору́жия держа́ти. Наро́да же безору́жнаго с жена́ми же и ста́рцы и с детьми́, и епи́скопа Илиодо́ра, и Диса́на презви́тера, и Мариа́ва ста́рца, и свяще́нники, и вся́кого при́чта свя́заны заведе́. Да внегда́ у́бо хотя́ше преста́витися епи́скоп Илиодор, Диса́на презви́тера в ме́сто себе́ поста́ви. У́треннему же славосло́вию в це́ркви приноси́му Бо́гу. Старе́й волхво́м звезда́рь, Саво́рию царю́ оклевета́, я́ко и́же тобо́ю приведе́ни христиане, Диса́на не́коего послу́шают, и твою́ службу ху́лят. Повеле́вшу же ему́, собра́вшеся му́жие, триста, и не покори́шася, со́лнцу и огню́ покланя́тися, главы́ им отсеко́ша. От них же два́десять и пять, устраши́шася своея́ поги́бели, к царю́ притеко́ша и в покоре́ние тому́ бы́ша. Еди́н же не́кто и́менем Авдиису́с, неболе́знену ра́ну прие́м, и не убие́н бысть с му́ченики, и́же и на после́док сло́во Бо́жие пропове́дая. И не́кто нечести́в приступи́в, ри́ну его́ велено́жием, и неснаходи́в закла́ние. Пото́м востужи́ и возстена́, ра́ди и́же изооста́ от полка́ му́ченическаго.